nieuk.pun.pl

Opis forum

• Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

Przez głupie napisy jako adres e-mail rejestracje będą sprawdzane, każdy nowy użytkownik będzie dostawał hasło na maila.

#1 2007-06-17 17:31:40

Mario7

Użytkownik

Punktów :   

Blokowanie strony

Co za mózg wymyślił to blokowanie strony za pomoc weryfikacji IP?? Po pierwsze jak mogłem dodać pytania z fizyki jak egzaminu nie pisałem, a po drugie nie można w ten sposób zablokować ludzi którzy mają neostrade bo mają zmienne IP i z tego powodu osoby mające sieć lokalną lub radiówke są pokrzywdzeni. Więc prosze administratorów tej strony o przemyślane postępowanie, bo spoczywa na nich nielada obowiązek, którego oczywiście sami się podjęli. Pzdr

#2 2007-06-17 18:43:27

leviatan

Administrator

Punktów :   

Re: Blokowanie strony

Pokrzywdzone są raczej dzieci neostrady bo skrypt nie blokuje IP tylko daje dostęp tym użytkownikom którzy dodali jakieś pytania (zapisuje ich IP) i nie muszą to być pytania z fizyki, mogą być jakiekolwiek jakich jeszcze niema na stronie. Trochę to nie w porządku że kilka osób dodaje pytania a reszta tylko korzysta nie dając nic.

#3 2007-06-17 20:51:26

Mario7

Użytkownik

Punktów :   

Jak dla mnie te pomysły są chore przecież wystarczy, że ustawie sobie IP kogoś kto ma dostęp do strony i już jestem. I tak często korzystam z różnych proxy bo dostęp do neta jest szybszy a co za problem z IP, wystarczy protokół (TCP/IP) zmienić zapytać ****** o ip i już masz dostęp. Po prostu uważam, że prowadzenie takiej strony do której dostęp ma tylko kilka osób nie ma najmniejszego sensu, ale jeśli tego właśnie chcesz to proszę bardzo tylko, że to się mija z celem, bo komu ta stronka będzie wtedy służyć. Jeżeli jednak takie było twoje założenie kiedy ją tworzyłeś to trzeba było uświadomić o tym resztę jak to stwierdzasz pijawek.
Z przykrością muszę stwierdzić, że wyrażenie pomoc jest adminowi tej strony zupełnie obce.
Pzdr dla wszystkich pijawek

#4 2007-06-17 21:15:27

leviatan

Administrator

Punktów :   

Spoko niech kilka osób się męczy i dodaje wszystkie pytania a ty będziesz sobie spokojnie korzystać, blokada jest po to aby trochę zmusić ludzi do dodawania pytań bo nie mam zamiaru sam wszystkiego wrzucać, żeby wszystkim było dobrze. Do tego poskutkowało a każdy kto zamiast się nad sobą użalać dodał cokolwiek już ma dostęp. Jak się na tym znasz to obejdź zabezpieczenie które stanowi zaledwie 3 linijki PHP, ale założę się, że szybciej by było jakbyś wrzucił jakieś zagadnienia.

#5 2007-06-17 21:35:59

Mario7

Użytkownik

Punktów :   

Nie będę wchodził z tobą w żadne pyskówki bo jak będę chciał to i tak sobie wszystko ściągnę z tej strony, chodzi mi tylko o to, że jeżeli ktoś nie posiada żadnych pytań, bo jest na przykład mniej obrotny, nie może również wtedy nic wysłać z wiadomego względu, nie uzyska też pomocy na tej stronie, której pierwotnym założeniem było o ile się nie mylę pomaganie innym. Dodatkowo ludzie którzy będą chcieli uzyskać dostęp do niej wyślą jakieś pytania na odpierdol i i tak jak nie było nowych pytań tak nie będzie bo może sie tak zdarzyć, że osoba którą wcześniej zablokowałeś będzie miała coś naprawdę pożądanego, ale wtedy sobie pomyśli kolokwialnie "pierdole ich nie dam im tych pytań bo jak ja byłem w potrzebie to oni mnie olali, więc im się odwdzięczę ".
Pzdr

#6 2007-06-17 21:43:38

leviatan

Administrator

Punktów :   

Jak narazie blokada działa i dostaje kolejne pytania i kolejne osoby odzyskują dostęp, tak już jest na świecie, że aby coś mieć trzeba coś od siebie dać. A co do pytań i odpowiedzi to kto jak kto ale ty masz do nich łatwy dostęp. A strona ma pomagać ale na zasadzie "dzisiaj ja pomogę jutro mi przyda się pomoc"-to chyba sprawiedliwe.

#7 2007-06-17 22:04:44

Mario7

Użytkownik

Punktów :   

Szkoda mi tylko osób które korzystały by ze strony w sposób "Dzisiaj ja potrzebuję pomocy, ale jutro ja pomogę" a myślę, że nie tylko dla nich byłoby to pożyteczne.
Kontynuacja tego tematu jest już chyba bezsensowna bo i tak nie dojdziemy do konsensusu, wiec po prostu trzymajmy się tego: "Administrator decyduje".
Pzdr

#8 2007-06-17 22:09:22

leviatan

Administrator

Punktów :   

Na statystykę i tak nic nie mamy a na zoologie i botanikę też raczej nic nie będzie więc narazie jest najlepszy czas na przyblokowanie strony i zebranie jak największej liczby pytań, jak ktoś coś potrzebuje a niema żadnych to niech się zgłosi, odblokuję go.

Stopka forum

RSS